Rigo Skylt Original Ultramatte PU-lak #5510

Geef je vloer een ultramatte & natuurlijke uitstraling. De Rigo Skylt Original Ultramatte PU-Lak geeft een onbehandelde look. De lak is op waterbasis (geurloos, droogt snel, verkleurt niet en het is beter voor het milieu.) Bekijk product

Productbeschrijving Rigo Skylt Original

Rigo Skylt Original Ultramatte PU-lak is een PolyUrethaanlak die bestaat uit 2 componenten.

Door Rigo Skylt Original Ultramatte PU-lak te gebruiken krijgt het vloeroppervlak een ultra matte laklaag. Door de vloer met Skylt Lak te behandelen krijgt de vloer een mooie onbehandelde uitstraling. Rigo Original Skylt PU-lak kan gebruikt worden op parketvloeren, plankenvloeren maar ook op beton, kurkvloeren, meubels en linoleum.

De lak is een sterke en solide lak welke geschikt is voor ruimtes die intensief worden belast. Daarnaast biedt de PU-lak de best beschermende werking tegen vuil en water.

Voor het beste resultaat breng twee lagen Rigo Skylt lak aan. Een nog sterkere, slijtvaste en krasbestendige afwerkingslaag, wordt behaald door de vloer af te werken met Rigo Skylt Titanium.

De Rigo Skylt Titanium is minder gevoelig voor glansstrepen.

Hoe gebruik je Rigo Skylt Original

Wanneer de Ultramate PU-lak gebruikt gaat worden, is het van belang om deze op kamertemperatuur te brengen. Het te behandelen oppervlak moet vetvrij, schoon en droog zijn.

Zorg voor het mengen van de twee componenten dat component A zorgvuldig wordt geschud. Voeg hierna component B al roerend toe. Hierbij is het (goed) mengen van de 2 componenten is erg belangrijk. Laat het rusten en na 10 minuten meng het nogmaals goed door. Vanaf het moment dat de componenten zijn gemengd kan het 2 tot 3 uur na het mengen worden aangebracht op het oppervlak.

Voor het beste resultaat breng 3 lagen aan op onbehandelde oppervlakten. Tussendoor schuren is niet nodig. Echter bij het aanbrengen op hout kunnen de houtvezels omhoog komen. Licht schuren (korrel 120) tussen de tweede en derde laag een mogelijkheid die zorgt een een mooie afwerking.

Bij onderhoud is het aanbrengen van 1 of 2 lagen voldoende. Maak van tevoren het oppervlak goed schoon en vetvrij. Het is belangrijk dat het behandelde oppervlak gedurende 14 dagen niet wordt afgedekt en niet in aanraking met water komt. Dit zorgt voor een optimaal en duurzaam eindresultaat. Op houtsoorten kambala, afzelia en basralokus breng eerst Rigo Kambala Primer toepassen voor het aanbrengen van Rigo Skylt Original.

Verwerkingstemperatuur: 10-30 graden
Overlakbaar na: 3 – 4 uur
Schuurbaar na: 8 uur
Licht belastbaar na: 12 – 16 uur
Volledig belastbaar na: 7 – 14 dagen
Verbruik: 10 tot 12m2/liter

Onderhouden Rigo Skylt Original

Rigo Skylt Original is één van de weinige lakken die niet in de polish gezet hoeft te worden. Krasjes en beschadigingen horen bij de uitstraling. Om de onbehandelde uitstraling te behouden gebruik dan: Rigo Skylt Conditioner. Voeg een kleine hoeveelheid Rigo Skylt Conditioner toe aan het water wanneer de vloer gedweild wordt.