Veelgestelde vragen

Wij helpen je graag met het vinden van een antwoord op jouw vraag. Hieronder vind je een overzicht met de meest gestelde vragen. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Contactgegevens

Betalen

Wij bieden iDEAL, Bancontact (België) en overboeking als betaalmethodes aan.

Retourneren

Om de producten retour te sturen is het belangrijk dat de producten ongeopend en compleet zijn. Als dit het geval is, kunt u het retourformulier invullen en bij het pakket in stoppen. Zie het retourformulier.

Zodra wij het pakket hebben ontvangen, ontvangt u zo snel mogelijk uw geld terug. Dit kan een paar dagen duren. Het geld wordt teruggestort op de rekening waar u ook mee heeft betaald.

Verzending

Wij verzenden met Postnl. Dit betekent ook automatisch dat we voor een deel afhankelijk zijn van Postnl. Hierdoor kan het zo zijn dat het soms een paar dagen langer kan duren voordat u het pakket ontvangt vanwege de drukte bij Postnl.

Skyltlak.nl zorgt ervoor dat het pakket zo snel mogelijk wordt verstuurd. Mocht het langer duren, dan proberen wij dit aan u door te geven.

Skylt Original

Als u bij skyltlak.nl de Skylt Original besteld, krijgt u altijd component A en B (verharder). De verhouding is het gehele zakje verharder (component B) voor de gehele fles lak (component A). Dus gebruikt u bijvoorbeeld 1⁄2 deel van de lak (component A), dan gebruikt u ook 1⁄2 deel van de verharder (component B).

Ja dit kan, maar alleen wanneer je alle lak in een keer gaat gebruiken. Zodra de Skylt Original en de verharder met elkaar worden gemengd, begint het verhardingsproces en kun je de Skylt na 2 – 4 uur niet meer gebruiken. Wilt u meerdere lagen met een liter Skylt Original doen, dat kan. Zie hiervoor onze werkwijze van de Skylt lak.

Nee, dit kan dit. De Skylt Original is er alleen maar in een transparante versie. Wel is er een andere manier om een kleur toe te voegen aan het hout en daarna de Skylt lak. Zie hiervoor onze werkwijze van de Skylt lak.

Lak

Voor de perfecte verhouding moet u de fles en de bijbehorende verharder delen door drie. Voor het lakken van uw vloer heeft u namelijk drie lagen nodig. Als u namelijk de verharder in een keer toevoegt is de kans groot dat de lak uitdroogt.

Als u een lak gaat aanbrengen op uw vloer kunt u dit het beste doen met een lakroller. Doet u dit met bijvoorbeeld een kwast dan kan dit strepen veroorzaken op het houten oppervlakte, omdat er lak in de haren van de kwast blijft zitten.

U kunt het beste het gelakte oppervlakte anderhalve week zo weinig mogelijk belasten. Het oppervlakte is van hout (een natuurlijk product), dus de lak moet echt goed intrekken voordat u het oppervlakte weer intensief gaat gebruiken.

De Skylt Titanium en de Skylt Original is inclusief verharder. Deze hoeft u dus niet apart te bestellen.

Olie

Voor het aanbrengen van de olie kunt u het beste gebruik maken van de pads. De pads zorgen ervoor dat u geen strepen op uw olie vloer krijgt. U kunt uw pad aan beide kanten een keer gebruiken, hierna moet u de pad helaas weggooien. Bij alle pads staat precies waarvoor deze bedoelt zijn.

Kleurpigmenten

De meer als twintig kleurpigmenten kunt u gebruiken om uw vloer precies naar eigen smaak te krijgen. Deze kunt u gebruiken in combinatie met de Overlakbare Kleurolie. Let op: de kleurpigmenten kunnen niet gecombineerd worden met de verschillende lakken.