Eikenhouten tafel behandelen of opknappen

Eikenhouten tafel behandelen of opknappen

Eikenhout is misschien wel één van de mooiste houtsoorten die je kunt behandelen en jouw inrichting een mooie en natuurlijke uitstraling geeft. Rigo Skylt Original (voorheen RigoStep) is de lak die jou hierbij gaat helpen.

Een eikenhouten tafel is tegenwoordig in heel veel huishoudens te vinden. Jij hebt misschien zelf wel een mooie eikenhouten tafel gekocht, of een oude mooie tafel in huis die je wilt opknappen. Maar hoe krijg je die mooie natuurlijke onbehandelde uitstraling? Wij geven jou de uitleg hoe je dit moet aanpakken.

Eikenhouten tafel behandelen:

Benodigdheden

1: Rigostep Skylt Original Ultramatte PU-lak (geeft een onbehandelde natuurlijke uitstraling)
2: Lak roller
3: Schuurpapier
4: Geschikte persoonlijke bescherming

Wanneer je het eikenhouten tafelblad hebt geschuurd, kun je deze gaan behandelen met Rigo Skylt Original #5510 (voorheen RigoStep).

Voordat je de Skylt Original lak gaat gebruiken, is het van belang om deze op kamertemperatuur te brengen. Zorg ervoor dat het oppervlak goed schoon, stof- & vetvrij is.

Voordat je de 2 componenten van Skylt Original gaat mengen, is het van belang dat component A zorgvuldig wordt geschud. Hierna voeg je component B al roerend toe tot het een egaal mengsel is. Wacht 10 minuten en roer het nogmaals goed door.

Na het roeren heeft u 2 tot 3 uur om het product te verwerken. Voor het beste eindresultaat adviseren wij Rigo Skylt Original #5510 in drie lagen aan te brengen.

Uitleg laag 1, 2 & 3

Laag 1
Je brengt met een lak roller de eerste laag van Skylt Original lak aan. Laat de eerste laag 3 tot 4 uur drogen. Hierna kunt u de tweede laag aanbrengen.

Laag 2
Herhaal de stap die hierboven is genoemd. Schud component A zorgvuldig en voeg component B al roerend toe.

Je kunt nu de tweede laag aanbrengen. Wij adviseren dat de tweede laag 6 tot 8 uur moet drogen.

Laag 3
De derde laag is niet noodzakelijk voor een houten tafel maar wij adviseren dit wel zodat uw tafel optimaal is beschermt.

Voor je de derde laag gaat aanbrengen raden wij aan om de tafel licht op te schuren. Doe dit met een de lichtste korrel die je in huis hebt. Let op: Tussenschuren is niet verplicht voor de hechting, maar beoogt alleen het verkrijgen van een zo glad mogelijk resultaat. Schuur nooit té intensief!

Nu kun je de derde laag aanbrengen. Herhaal de stappen van het schudden en breng de laag aan. De laatste laag moet minimaal 24 uur drogen. Het is hierbij belangrijk dat het behandelde oppervlak gedurende 14 dagen niet wordt afgedekt en niet met water in aanraking komt in verband met het uitharden van de lak.

Eindresultaat

Lees voor gebruikt altijd de technische informatiebladen, onderhoudsadvies en veiligheidsbladen. Deze kan je vinden bij de bijhorende producten in onze webshop. Gebruik daarnaast altijd persoonlijke bescherming. Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande blog? Schroom niet en neem gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder.

3.9/5 - (188 stemmen)
Houten vloer schoonmaken
RigoStep nieuwe verpakking STEP

Contactgegevens

Aanbieding!

Oorspronkelijke prijs was: €57,90.Huidige prijs is: €54,90.

-