Houten parket vloer schuren

Houten parket vloer schuren

Stap 1
Je wilt je houten parket vloer schuren? Zorg er voor dat je uitstekende spijkers verwijderd met behulp van een drevel of schroevendraaier. Zorg er voor dat ze minimaal 3 mm diep het hout in komen te zitten. Dit zal er voor zorgen dat je schuurpapier langer mee zal gaan.

Stap 2
Vervang spijkers die geen functie meer hebben. Plaats nieuwe schroeven of spijkers in het hout zodat de planken mooi en recht blijven.

Stap 3
Als je begint met schuren zet je de grofste korrel op de schuurmachine. Zorg ervoor dat de machine in schuine banen van 45 graden over de vloer gaat. Dit zal essentieel zijn voor het eindresultaat.

Stap 4
Wanneer de bovenste laag is geschuurd, zet je voor de tweede schuurbeurt een middel grof korrel op de machine. Werk dit keer in de lengterichting van de planken. Bij de derde keer schuren schuur je de vloer nogmaals na in de lengterichting met het fijne korrel op de schuurmachine.

Stap 5
Vaak kom je met de parketschuurmachine niet in de hoeken/ kanten. Gebruik hiervoor de kantschuurmachine. Doorloop het proces van grof naar fijn op de zelfde manier.

Stap 6
Heb je nog plekken waar de schuurmachine niet goed bij kon komen? Behandel dit met verfafbijt, laat het een paar minuten intrekken en verwijder daarna de plekken met een krabber of schuur het stuk met de hand.

Stap 7
Zorg ervoor de de vloer stofvrij is en neem hem af met een licht vochtige dweil. Nu ben je toe aan de volgende stap: Houten vloer lakken of waxen.

Heb jij materialen nodig voor het schuren of het onderhouden van houten parket vloer? Neem een kijkje op onze webshop.

4.3/5 - (54 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Houten parket vloer behandelen met was, lak of olie

Contactgegevens