Houten parket vloer behandelen met was, lak of olie

Houten parket vloer behandelen met was, lak of olie

Stap 1 Vloer was (kijk bij stap 6 voor vloer olie)
Het is belangrijk om voor je zelf na te gaan wat wil ik uiteindelijk voor vloer hebben. Rigostep skylt heeft verschillende producten die jou vloer een extra touch kunnen geven. Color wash bijvoorbeeld of de kleurpigmenten van Rigostep kunnen jou oude houten parket vloer een nieuwe look geven! Hierdoor lijkt het dat je een totaal nieuwe vloer hebt liggen. Enkele voorbeelden van onze kleurpigmenten:

Alaska White  beachwood skylt Rigostep-Kleurpigment-17-Beachwood-450x450

Stap 2
Wash kan jou vloer een matte of een glanzende look geven. Een matte zie je momenteel terug in veel huishoudens en geeft de meest natuurlijke look. Let op: Een houten parket vloer heeft met was meer onderhoud nodig dan met lak. Maar het is gemakkelijker om versleten plekken bij te werken met was. Daarnaast hebben wij verschillende onderhoudsmiddelen die de vloer een extra bescherm laag kunnen geven.

Stap 3
Breng een eerste impregneer laag aan van bijvoorbeeld waxolie aan met behulp van een niet pluizende doek of pad. Deze pads zijn o.a. geschikt voor het grondig reinigen van de vloer, het uitboenen van basis- of onderhoudsolie, het grondig schrobben en verwijderen van vervuilde lagen & geschikt voor het inboenen van basis- of onderhoudsolie. Zorg bij het impregneren het goed in de nerven van het oud kan trekken.

Stap 4
Het aanbrengen van de was doe je met een boen-machine. Begin met een harde borstel en herhaal dit met de middel en zachte borstel. Afhankelijk van de houtsoort is het van belang dat deze stap meerdere malen word doorlopen.

Stap 5
Je zult het wel gemerkt hebben, plekken die in de loop der tijd zijn versleten of kaal zijn geworden. Dit kun je eenvoudig bijwerken met de speciale onderhoudswas of vloeibare zeep.  Wij raden het aan om de vloer minimaal 1 keer per jaar te behandelen om de kleur optimaal te houden.

Stap 6 Vloer Olie
Door uw houten parket vloer met olie te behandelen krijgt u een mooi en mat uiterlijk. Let op: Olie heeft meer onderhoud nodig dan houtenvloer lak. Wrijf de vloer in met de vloer olie, met behulp van een niet pluizende doek of een lakroller. Zorg er voor dat je zolang wrijft totdat alle vloer olie in de vloer is ingetrokken en de vloer een matte look heeft gekregen. Afhankelijk van de houtsoort kan het nodig zijn de vloer nogmaals te behandelen voor een optimaal resultaat. Let op: Nadat de vloer in de olie is gezet mag deze 2 dagen niet belopen worden.

Stap 7
Als je de vloer wilt lakken zul je een half mat of hoogglans krijgen. Je vloer lakken kost meer tijd, je zult er jaren niets meer aan hoeven doen. Tegenwoordige is onze rigostep ultramatte PU-lak erg populair. Rigostep vloerlak is watergedragen dit goed voor het milieu en u zult geen last hebben van stank.

Zorg dat je bij het uitvoeren van lakken bedenkt waar je begint zodat je altijd eindigt bij de deur. Breng de vloerlak aan met een parketlakroller en rol dit met de nerf mee. Wij adviseren minimaal 3 laklagen aan te brengen.

Laat de vloer tussen elke laag minimaal 24 uur drogen en schuur hem tussendoor steeds licht op.

4.6/5 - (28 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Houten parket vloer schuren
Houten vloer onderhouden of behandelen

Contactgegevens