Hoe lak ik een tafelblad

Een tafelblad lakken, met de juiste tips en tricks hoeft het lakken van een tafelblad niet moeilijk te zijn. Wij leggen u stap voor stap uit welke voorbereidingen u moet treffen, welke producten er nodig zijn en de juiste werkwijze.

Wat heb je nodig?

De juiste hulpmiddelen gebruiken is belangrijk. Hierdoor verhoogt u de kwaliteit van het eindresultaat en voorkomt u ergernissen tijdens het verwerkingsproces. Wij adviseren de volgende hulpmiddelen:

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg voordat u gaat schuren dat u beschikt over een stofzuiger en u zichzelf beschermt tegen schuurstof doormiddel van een mondmasker.

Vervolgens start u met het schuren van het tafelblad. Op basis van de staat van de tafel beslist u met welke korrel u gaat schuren. Bij een tafelblad dat al behandeld is, kunt u het beste starten met korrel 80. Vervolgens kunt u dit opschuren naar een fijnere korrel. Wanneer u tevreden bent met het schuurresultaat, zuigt u al het schuurstof op.

Na het schuren zorgt u ervoor dat het tafelblad in zijn geheel stof en vlekvrij is. Wanneer dit afgerond is gaat u naar de volgende stap. Het tafelblad lakken!

Tafelblad lakken

Voor het krijgen van een ultramat en onbehandelde uitstraling is Rigo Skylt Original #5510 zeer geschikt. Zorg voor gebruik ervoor dat Rigo Skylt Original op kamertemperatuur is gebracht. Rigo Skylt Original bestaat uit twee componenten, component A en component B. Schud component A zorgvuldig. Voeg vervolgens component B al roerend toe aan component A tot een homogeen mengsel. Na tien minuten roert u nogmaals het mengel door. Nadat u dit heeft gedaan heeft u ongeveer twee tot drie uur de tijd om het product te verwerken op het tafelblad.

Wij adviseren voor het lakken van een kaal geschuurde tafelblad drie lagen. Zorg ervoor dat tussen elke laag een droogtijd zit van 3 – 4 uur.  In principe hoeft u tussendoor niet te schuren. Als er toch houtvezels naar boven komen, kunt u met korrel 120 het tafelblad tussen laag twee en drie licht opschuren. Zo bent u zeker van een gladde afwerking.

  • Verwerkingstemperatuur: 10-30 graden
  • Overlakbaar na: 3 – 4 uur
  • Schuurbaar na: 8 uur
  • Licht belastbaar na: 12 – 16 uur
  • Volledig belastbaar na: 7 – 14 dagen

Nadat u klaar bent met lakken, laat u het tafelblad uitharden. Na zeven tot veertien dagen kunt u de tafel volledig belasten. Veel succes met de klus!

Let op: Na het mengen met de verharder is de lak twee á drie uur te gebruiken. Daarna is de lak niet meer geschikt.

Advies

Lees voor gebruikt altijd de technische informatiebladen, onderhoudsadvies en veiligheidsbladen. Deze kan je vinden bij de bijhorende producten in onze webshop. Gebruik daarnaast altijd persoonlijke bescherming. Heeft u nog vragen naar aanleiding van bovenstaande blog? Schroom niet en neem gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder.

3.5/5 - (11 stemmen)
Voordelen Rigo Skylt Original
Wat is een overlakbare kleurolie

Contactgegevens

Aanbieding!

Oorspronkelijke prijs was: €57,90.Huidige prijs is: €54,90.

-